Regio-brede samenwerking stimuleert succes van Noord-Nederlandse Startups

Publicatie datum:
Leestijd:
1 minuut leestijd

Twee belangrijke projecten die volop kansen creëren voor startups in Noord-Nederland, hen versterken en (verder) laten groeien: dat zijn Future Tech Ventures en Founded in the North!  Op 19 september ontvingen beide initiatieven, tijdens het Startup festival in de Euroborg, Europese subsidie zodat startups zich nóg beter kunnen ontwikkelen en hun impact wereldwijd kunnen vergroten. Dit versterkt niet alleen het ondernemerschap in onze regio, maar verhoogt ook de aantrekkelijkheid van Noord-Nederland als startup-hub. 

Uitreiking van twee cheques voor de projecten Founded in The North en Future Tech Ventures

De projecten Future Tech Ventures en Founded in the North zijn twee belangrijke initiatieven die startups in Noord-Nederland versterken en (verder) laten groeien. Beide projecten stimuleren de innovatiekracht in onze regio. Hoe? Door Noord-Nederland de plek te laten zijn waar startups en scale-ups werken aan wereldwijde uitdagingen voor nu en de toekomst. Dit geeft een flinke boost aan de economische en maatschappelijke impact en groei van de regio. De projecten spelen hiermee in op een belangrijke behoefte van startups. 

Future Tech Ventures - een nieuw proof-of-concept investeringsfonds - zorgt voor de benodigde begeleiding, business ontwikkeling en financiering voor startups. Founded biedt de ondersteunende infrastructuur om startups (verder) te laten groeien. Denk hierbij aan startup-programma’s, workshops en netwerkactiviteiten.

Beide projecten kunnen in Noord-Nederland zorgen voor meer startups én voor een groter aantal succesvolle startups door de juiste ondersteuning te bieden. Ook het ondernemerschap groeit en daarmee de aantrekkelijkheid van onze regio. Deze versterking draagt er voor de partners en stakeholders achter de projecten aan bij dat ze beter en meer gestructureerd kunnen samenwerken. Zo ontstaat er een goed werkend ecosysteem (met bijbehorende financiering) voor de startups (en scale-ups) in Noord-Nederland.

Beide projecten ontvangen Europese subsidie via het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Future Tech Ventures ontvangt €10 miljoen vanuit het Just Transition Fund (JTF). Founded ontvangt €4 miljoen (waaronder €2 miljoen Rijkscofinanciering vanuit het ministerie van EZ) uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).
 

Meer informatie

Voor meer informatie over Founded, ga naar: www.founded.in.
Voor meer informatie over Future Tech Ventures, ga naar: www.futuretechventures.nl