Subsidie Reductie stikstof weer beschikbaar voor boerenbedrijven in het Noorden

Publicatie datum:
Leestijd:
1 minuut leestijd

Vanaf vandaag kunnen boeren in Groningen, Friesland en Drenthe subsidie aanvragen voor maatregelen die de stikstofuitstoot van hun bedrijf verminderen. Vorig jaar konden boeren de subsidie voor het eerst aanvragen. De subsidie wordt nu, in aangepaste vorm, opnieuw opengesteld. De aanpassingen aan de subsidie(voorwaarden) leveren een nog hoger verminderingspercentage van de stikstofuitstoot op. 

 

Boer Niek

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) stelt in totaal € 10 miljoen beschikbaar voor deze openstelling. 

Vraag subsidie aan voor vier verschillende categorieën maatregelen 

Elke categorie heeft een eigen subsidieplafond. Categorie A is bedoeld voor advies en studiegroepen voor het verminderen van de stikstofuitstoot. Onder de categorieën B, C en D vallen de niet-productieve investeringen waarvoor je de subsidie kunt aanvragen. Hierbij kun je denken aan vloerafdichting of een mestschuif. Een overzicht van de maatregelen per categorie vind je in het openstellingsbesluit op de subsidiepagina

Sluitingsdatum verschilt per categorie 

Dien aanvragen voor de categorieën B, C en D uiterlijk 13 november 2024 in. Voor categorie A kun je tot en met 31 december 2024 een aanvraag indienen. 

Deze subsidie verloopt volgens de call-procedure. Dit is een subsidievorm waarbij volledige aanvragen op volgorde van binnenkomst in behandeling worden genomen tot dat het subsidieplafond wordt bereikt. 

Subsidie aanvragen? 

Of wil je meer informatie? Ga naar de subsidiepagina Reductie stikstof