Subsidie voor de verduurzaming van woonhuismonumenten in Veenhuizen

Publicatie datum:
Leestijd:
1 minuut leestijd

Heb jij een woning in Veenhuizen met een monumentale status? Dan kun je vanaf vandaag de subsidie verduurzaming woonhuismonumenten Veenhuizen aanvragen. Met deze subsidie van € 5.000 voer je isolatiemaatregelen uit aan jouw woonhuismonument.

Hoe weet ik of mijn woonhuismonument in aanmerking komt voor de subsidie?

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet jouw woningtype staan op de Maatregellijst verduurzaming Veenhuizen. Op deze lijst staan de woningtypes die in Veenhuizen voorkomen en vind je de meest gangbare verduurzamingsmaatregelen. 

De maatregellijst en de subsidie zijn resultaten van het project ‘Veenhuizen, Werelderfgoed in transitie’. Afgelopen jaar onderzocht de provincie Drenthe in dit project hoe ze het UNESCO Werelderfgoed Veenhuizen kan verduurzamen. De maatregellijst helpt woningeigenaren in Veenhuizen met het energiezuiniger maken van hun woning, met speciale aandacht voor de manier waarop de woningen zijn gebouwd en hoe ze eruit zien. Het behoud van bijzondere cultuurhistorische karakter van Veenhuizen staat hierbij centraal.

Voor welke isolatiemaatregelen kan ik de subsidie aanvragen?

Op de Maatregellijst verduurzaming Veenhuizen staat per woningtype aangegeven wat de meest gangbare verduurzamingsmaatregelen voor de woning zijn. Voor de maatregelen die bij jouw woningtype staan aangegeven, kun je subsidie aanvragen. Op de subsidiepagina verduurzaming woonhuismonumenten Veenhuizen vind je een makkelijk overzicht van deze Maatregellijst.

Meer weten over de subsidie?

Je leest alle informatie en voorwaarden van de subsidie op de subsidiepagina verduurzaming woonhuismonumenten Veenhuizen.