Vraag subsidie aan voor het verbeteren van de leefbaarheid in jouw omgeving

Publicatie datum:
Leestijd:
1 minuut leestijd

Heb jij of werk jij voor een stichting, vereniging, coöperatie of kleinschalige onderneming? En vergroot jouw initiatief de leefbaarheid van een stad, buurt, dorp of omgeving in de provincie Groningen? Misschien past subsidie Impulsloket Nationaal Programma Groningen (NPG) bij jouw project! 

Ondernemers met laptop

Waar kun je de subsidie uit het Impulsloket NPG voor gebruiken? 

De subsidie Impulsloket Nationaal Programma Groningen (NPG) is bedoeld om initiatieven in de provincie Groningen te ondersteunen die bijdragen aan de verbetering van de leefbaarheid, economische structuur en de sociale cohesie in het gebied. Deze projecten geven een impuls aan de omgeving en moeten aansluiten op minimaal twee van de volgende thema's:  

  • Leefbaarheid 
  • Economie 
  • Natuur en klimaat 
  • Werken en leren 

Door deze verschillende en brede thema's hebben al veel verschillende soorten projecten de subsidie ontvangen. Zo zijn er programma's opgericht die mensen helpen bij het ontwikkelen van een gezonde levensstijl en is de subsidie gebruikt voor het oprichten van een fietsverhuur. Ook heeft een project de subsidie ontvangen voor de aansluiting op een internationale wandelroute die bijdraagt aan het behouden van belangrijke historische plekken in Groningen. 

Lees het verhaal van bedrijf Moorlander 

“Als kleine ondernemer kun je een letterlijke impuls bij de start van je nieuwe onderneming goed gebruiken”, vertelt Brigitte Sins. Met behulp van het Impulsloket NPG zette zij haar bedrijf Moorlander op. Het bedrijf maakt en verkoopt veenzeep, een zeep rijk aan mineralen heerlijk zacht voor de huid. De verschillende soorten veenzeep hebben allemaal een andere samenstelling en functie. “Dankzij de subsidie heb ik kunnen aftrappen en kan ik uitbreiden. Op dit moment bezig met een werkruimte. Hier wil ik in de toekomst ook een veen(voeten)bad kunnen aanbieden. Zo krijgt de ruimte ook een educatieve rol.” 

 

 Meer weten over de subsidie? 

Of wil je weten of de subsidie bij jouw initiatief past? Ga naar de subsidiepagina Impulsloket NPG op onze website.