Wolfwerende rasters Drenthe zakelijk
Ben je een hoefdierhouder en ben je gevestigd in Drenthe? Vraag deze subsidie voor wolfwerende rasters aan.

Subsidie wolfwerende rasters Drenthe aangevraagd en nu?
Nu je de subsidie wolfwerende rasters Drenthe hebt aangevraagd wil je natuurlijk weten hoe het verder gaat. Kijk daarvoor op jouw persoonlijke account of bekijk hieronder de verschillende fases van het subsidietraject.
Beoordeling van de aanvraag
Het SNN controleert of jouw aanvraag compleet is en aan de voorwaarden voldoet. We nemen contact met je op als we meer informatie van je nodig hebben.
Nadat de aanvraag is goedgekeurd ontvang je 80% van het subsidiebedrag binnen 15 dagen op je rekening.
Heb je besloten om toch geen gebruik te maken van de subsidie? Via je persoonlijke account kun je de aanvraag intrekken.
Vaststelling
Wanneer de maatregelen zijn uitgevoerd vraag je een vaststelling van de subsidie aan. Via je persoonlijke account kan je de aanvraag vaststellen via de knop “Gereed melden”.
De volgende documenten hebben wij nodig om de aanvraag vast te stellen:
- Het (bezoek)verslag van de wolvenconsulent
- Factuur waaruit blijkt dat de maatregelen zijn uitgevoerd
- Bijbehorend betaalbewijs
Vanaf 18 maart geldt de vernieuwde subsidie. Heb je voor die datum aangevraagd dan zijn de volgende voorwaarden op jouw aanvraag van toepassing:
- Je bent een bestaande hoefdierhouder.
- Je bent gevestigd in Drenthe.
- Runderen, schapen, geiten, varkens, alpaca’s moeten uiterlijk op 17 december 2021 zijn geregistreerd in het Identificatie- en registratiesysteem van de RVO. Voor alpaca's geldt hiervoor een uitzondering. De houder is verplicht om een stallijst bij te houden en mee te sturen.
- Paardachtigen moeten uiterlijk op 1 mei 2023 zijn geregistreerd in het Identificatie- en registratiesysteem.
- De activiteit waarvoor je subsidie aangevraagd is niet uitgevoerd voor 1 januari 2023. Is de activiteit vóór 1 januari 2023 uitgevoerd, dan is er geen/vervalt het recht op subsidie.
- Bij een verplaatsbare wolfwerende afrastering en een automatisch oprolsysteem moet je kunnen aantonen dat de dieren binnen de provincie Drenthe zullen grazen. Lever bij je aanvraag daarom een kaart aan van de percelen en geef aan op de kaart waar dieren lopen als een verplaatsbare afrastering aangevraagd wordt.
- De gehele afrastering moet voldoen aan paragraaf 2.2. van de Faunaschade Preventiekit module wolven.
- Wanneer je kiest voor het aanschaffen van een automatisch oprolsysteem bij een verplaatsbaar wolfwerende afrastering met draden, dan moet het aantal dieren waarvoor het systeem wordt aangeschaft minimaal bestaan uit:
Een groep van 17 paardachtigen of runderen of, een groep van minimaal 100 andere hoefdieren. - De subsidie wordt slechts eenmaal verstrekt. Dit houdt in dat een dierhouder die eerder subsidie ontving voor de bescherming van schapen en geiten, nogmaals subsidie kan aanvragen wanneer hij dat doet voor het beschermen van paarden. De dierhouder kan niet nogmaals subsidie aanvragen voor schapen en geiten.